Riesa pääsi vappuna ensimmäisen kerran kokeilemaan Metsästyskoirien Jäljestystä eli MEJÄä. Mejä:ssä metsään tehdään verijälki, jota koiran tulisi seurata itsenäisesti (kuuden metrin liinan päässä). Riesahan on tähän mennessä etsinyt vain ilmavainulla, joten jäljen vainuaminen on sille uusi juttu. Vappuaattona kävimme Koiraseura Kotkan Kivan MEJÄ-vastaavan kanssa tekemässä pitkän jäljen Pyhtään metsiin. Riesa oli mukana ja pääsi kokeilemaan lyhyttä testijälkeä, pidempi jätettiin vanhenemaan seuraavaan päivään. Riesa ajoi jäljen vauhdilla, häntä pystyssä viipottaen. Ei välttämättä kovin tarkasti, mutta innokkaasti ja perille päästen. Vapunpäivänä Riesaa testattiin täysmittaisella verijäljellä. Alku oli vähän kankea, mutta vauhtiin päästessään Riesa pyrähteli jälkeä pitkin kuin vanha tekijä. Välillä se hukkasi hajun ja yritti löytää sitä ilmaa nuuskimalla - varmasti enemmän harjoitellessa koira tajuaa laittaa nenänsä maata kohden. Maaliin päästiin ja Riesa oli koko ajan hyvällä fiiliksellä tekemässä.





Olemme käyneet myös saman seuran TOKO-treeneissä ja Riesasta on kuoriutumassa oikein kunnon tottiskoira. Se odottaa innolla seuraavaa käskyä ja tekee nopeasti ja tarkasti kaiken mitä pyydetään. Olemme edistyneet valtavin harppauksin - ja mikä tärkeintä, koira on koko ajan innoissaan yhdessä tekemisestä. Voin nykyään jopa pitää sitä vapaana samalla kentällä muiden koirien kanssa ja keskittyä täysin omaan tekemiseen ja treenaamiseen, ilman että koira karkaa muiden luo - tai edes vilkaisee muita koiria! Paikkamakuuta rivissä harjoitellessa sen kärsivällisyys loppuu vielä kesken ja koira nousee ylös ja hyppelee iloisesti luokseni, vaikka muut koirat makaavat vieressä. Tästä on hyvä jatkaa, ja kiva treenata!

Sain synttärilahjaksi uuden kameran ja kuvia onkin kertynyt jo valtava määrä. Kuvaaminen ja asetusten säätäminen vaatii tosin vielä rutkasti harjoittelua. Riesa pääsi viikonloppuna Hämeenlinnassa taas moikkaamaan kavereita, tässä vähän kuvasatoa.

















Vappuna käytiin myös porukalla grillailemassa ja piknikillä. Riesa oli mukana ottamassa aurinkoa ja syömässä grilliherkkuja.





Tässä pari tuoretta kuvaa myös hoitohepastani Sasusta!