Aina ei mene niin kuin on suunniteltu; eilen oli tarkoituksena hakea antibiootit Riesan tulehtuneisiin silmiin ("joo tulehtunut on, laita näitä tippoja, kassan kautta ulos kiitos"-tyylillä), mutta kotiin tultiinkin kanssa hoipertelevan eläimen ja kassillisen lääkkeitä.

Kävimme ensin äitini kanssa lenkittämässä Rieskan pitkän kaavan mukaan Aulangolla ja suuntasimme sitten käymään nopsasti eläinlääkärillä. Ensin Riesalta tutkittiin silmät kyynelliuska-testillä ja sen jälkeen väriaineen kanssa. SIlmät näyttivät muuten normaaleilta, mutta sidekalvoilla oli tulehdus, aivan kuten epäilimmekin. Koska Riesa oli ravistellut päätään paljon ja korvat punoittivat, päätettiin niistäkin ottaa näytteet. That's when the Hell broke loose.. Juuri kun eläinlääkäri oli laittanut näytteenottotikun koiran korvaan, se ravisti päätään ja tikku katkesi. Riesa kiljaisi, löi kallollaan huuleni auki ja hyppäsi alas tutkimuspöydältä tikunpätkä törröttäen korvassa. Riesa ei antanut enää koskea itseensä, se huusi vain kuin syötävä ja sinkoili ympäri huonetta. Korvasta valui jo verta, mutta tikkua ei saatu niin vain pois. Yksikään lääkäriaseman kuonokopista ei sopinut RIeskan munapäähän, eikä se oikein antanut sovittaakaan. Kun käden laittoi puolta metriä lähemmäs Riesan korvaa, oli vastassa hammasta. Lopulta noin viiden minuutin paniikin jälkeen Riesa sai itse ravistettua tikun korvastaan ja rauhoittui hieman. Eläinlääkäri sai tökättyä siihen rauhoituspiikin, jotta korvan vauriot saataisiin tarkastettua.

Pöydällä lötkönä makaavan Riesan korvien tarkastamisen olisi luullut olevan lastenleikkiä, mutta sepä jaksoi taistella vastaan silloinkin. Hoitaja piteli Riesaa kyljellään, minä pitelin sen päätä pöytää vasten ja lääkäri yritti tiirailla korvaan. Tärykalvolla oli niin paljon verta ja muuta epämääräistä möhnää, että sen ehjyydestä ei ollut takeita. Korvista löytyi tulehduskin. Tikku oli onneksi rikkonut vain pintaihoa (ja mahdollisesti naarmuttanut tärykalvoa). Korvat huuhdeltiin (mikä vaati taas vähän taistelua) ja Riesa sai kipupiikin. Lääkäri tarkisti myös anaalirauhaset, joissa olikin reilusti tavaraa.

Heräiltyään Riesa oli aika surkea. Se harhaili ja hiippaili ympäri lääkärin odotustilaa kun olin maksamassa laskua, ja nukahteli välillä keskelle lattiaa. Autossa se valui heti takapenkille ja nukkuikin kotona aika lailla koko loppupäivän. Hoito-ohjeiksi saimme ison litanian asioita: korvat ja silmät huuhdeltava suolaliuoksella (silmät 3x, korvat 1x päivässä), silmiin laitettava silmätippoja kolmesti päivässä, antibioottitableteja annettava kahdesti päivässä ja takapuolta suihkutettava lämpimällä vedellä pari kertaa päivittäin. Innolla odotan ensimmäistä korvien huuhteluoperaatiota, josta ei todellakaan tule helppoa..