Nyt on joulut ja uudet vuodet vietetty ja palattu Kotkaan ja arkeen. Kyläilimme Hämeenlinnassa kolmisen viikkoa ja sinä aikana kerkesi tapahtua vaikka ja mitä. Tässä pieni (kuva)kooste!

Ahveniston moottoriradalta lenkiltä (kävimme Apparalla myös bulliporukan kanssa lenkkeilemässä, Riesa oli innosta piukeana:

Joulua edeltävällä viikolla Riesalle kävi vähän köpelösti. Olen aina toitottanut että Riesa on maailman onnettomuusalttein elukka, ja sille saatiin taas vahvistus. Kävelimme Hämeenlinnan ydinkeskustassa Lyseon lukion ohitse jalkakäytävää pitkin kun Riesa yhtäkkiä pysähtyi ja alkoi huutaa kuin syötävä. Koulua ympäröivässä verkkoaidassa oli ollut reikä ja yksi metalliverkon "lanka" törrötti tielle - ja oli nyt kiinni Riesan jalassa. Piikki oli todella syvällä ja jouduin kiskomaan kunnolla saadakseni sen koiran koivesta irti. Eipä sitten muuta kuin näyttämään sitä lääkäriin. Paljoa ei ollut tehtävissä, huolellinen puhdistus ja antibioottikuuri hoitaisivat toivottavasti homman.
Riesan pistohaava (ja turvotus):

Syyllinen:

Joulun pyhinä kurvailimme sukulaisten luona ja Riesa edusti hieno kulkuskauluri kaulassaan. Valtavasta lahjakasasta päätellen joku nelijalkainen oli ollut tänä vuonna erityisen kiltti..

Hämeenlinnassa oli 27. päivä joulukuuta näinkin talvista:

..ja 29. päivä näytti tältä:

Pääsimme osallistumaan muutamiin haku-, tottis- ja rauniotreeneihin joululomamme aikana, siitä kiitos vanhalle kunnon treeniporukalle! Riesa teki tapansa mukaan loistavaa työtä ja oli oikein mukava treenikumppani. Kävimme myös Hyvinkään koirauimalassa, jossa Peto, Aamu ja Riesa pääsivät polskimaan oikein urakalla.

Riesan uusi vuosi olikin sitten oikein iloinen. Olimme Joonaksella ja Jennillä tupareissa/uuden vuoden kekkereissä ja Riesa oli tietysti mukana party dogin roolissa. Raketit eivät juuri koiraa hetkauttaneet - ainakaan kun oltiin sisällä.. Riesa meinaan keksi heti, kuinka ulko-oven saa näppärästi avattua ja ulkoili muutaman kerran omatoimisesti takapihalta alkavalla pellolla. Riesassa on vähän valomaanikon vikaa, joten välkkyvät raketit saivat sen aika kiihtyneeseen tilaan. Onneksi mitään ei sattunut, vaikka koira kimpoili vapaana viittä yli kaksitoista rakettiporukalta toiselle.. Saimme ainakin Jeren kanssa vuoden ensimmäisen lenkin kun juoksimme koiran perässä ympäri pihaa. Jennan sanoin: Vanhan mongolialaisen sananlaskun mukaan bullin jahtaaminen vuoden vaihteessa lupaa hyvää tulevalle vuodelle!

Täällä Kotkassakin saatiin lunta heti palattuamme ja Riesa pääsi kahlailemaan ja riekkumaan hankeen.