Tänään oli kevään (ja tämän vuoden) ensimmäinen oikea näyttely. Veljeni Teemu lähti mukaan kuormajuhdaksi ja matkaseuraksi.

Ajomatkaa Savitaipaleelle oli kolmisen tuntia. Perillä meitä odotti hyvin mutainen parkkipaikka, joka tuhosi Riesan valkoiset koivet sekunnin sadasosassa. Pia teki fiksusti ja kantoi Tytin autosta näyttelyhalliin.. Riesa oli taas riemusta soikeana kun ympärillä oli koiria, koiria ja koiria! Yllättävän hyvin se jaksoi kuitenkin keskittyä ja oli kehässä suorastaan hyvä. Pia vei Riesan, joka ravasi reippaasti ja seisoi ryhdikkäästi. Hampaiden tarkastuksessakaan ei ollut mitään ongelmia, Riesa ei värähtänytkään paikaltaan. Kun tuomari kirjoitti arvostelua, Riesa haukahti komentaen Piaa antamaan lisää namia ja heittäytyi sitten vauhdikkaasti maahan. Ollaan meinaan harjoiteltu ilmaisemista makuultaan, joten Riesa kuuliaisena rauniohurttana meni heti oikeaan asentoon haukkumaan..

Laatuluokaksi tuli EH, erittäin hyvä. Tuomari totesi, että toinen alakulmuri on liian tiukka, mikä ei oikeuta antamaan ERIä. Myös takakulmauksissa oli sanomista. Muuten arvostelu oli todella positiivinen ja hyvä, mukana myös maininta "käyttäytyy kauniisti" (siis meidän Riesa!). Tytti sai ERIn muttei SA:ta, myöskin hampaiden takia (Riesalla itse asiassa on parempi suu kuin Tytillä). Bulleissa ei jaettu ROP-arvoa lainkaan, sillä yksikään kolmesta (yksi oli pentu) ei saanut SA:ta.

Pia näpsi vielä kuvia Riesasta ja kahvittelimme rauhassa ennen kotiin lähtöä. Ihmettelimme taas tuomareiden hammaspolitiikkaa, Riesalla tosiaan ei ole sen huonompi suu kuin muillakaan Suomen bulleilla, mutta aina sille mainitaan (toisinaan on kyllä ollut myös hyvää ja täydellistäkin purentaa arvosteluissa). Takakulmauksetkin sillä on ihan normaalit, tosin niiden arvosteluun vaikuttaa Riesan tyyli seistä venytettynä kuin sakemanni kehässä pönöttäessään. Hammasjutut on harmillisia, niille kun ei oikein mitään mahda eikä koskaan tiedä kuka näkee ne hyvinä ja kuka huonoina.

Riesan käytös herätti toiveita jatkoa ajatellen, se ei ollut ollenkaan sama koira kun viime näyttelyissä. Kyllä se siitä!

kuvat (c) Pia Petman