Keskiviikkona Tia lähti ystävällisesti heittämään Riesaa ja minua Kouvolaan eläinlääkäriasema Univetiin. Epäilin pojalla olevan nielutulehdusta tai vastaavaa, sillä se on köhinyt, nieleskellyt ja ollut kaikin puolin outo. Taas kasa epämääräisiä pikkuoireita (joihin kovin moni ei edes reagoisi), mutta olen aina ollut sitä mieltä että vien koiran mielummin lääkäriin turhaan kuin liian myöhään - sen verran olen kuullut kokemuksia bullin tyyppisten koirien korkean kipukynnyksen aiheuttamista ongelmista.. . Rahaahan siinä vain häviää.

Tässä sairaskertomus eläinlääkärin paperista:
" Riesa on siirtynyt BARF-ruokintaan noin 2 kuukautta sitten (tässä kohtaa taisin valehdella - tarkemmin laskettuna onhan siitä jo kolme kuukautta, toim. huom.). Noin kuukauden ajan maiskutellut suutaan syömisen jälkeen ja öisin. Röyhtäilee. Ulosteen koostumus vaihtelevaa.
Vastaanotolla lämpö 38,7C, limakalvojen väri normaali, kta 2sek. Ei aristusta vatsaonteloa palpoitaessa.
Suun- ja nielun tutkimuksessa (rauhoituksessa, toim. huom) kieli, suun pohja, nielu, nielurisat ja kurkunpää rauhalliset. Anaalirauhasissa vähäinen määrä eritettä, tyhjennetty. Etujalkojen tassunpohjissa punoitusta, varvasvälit rauhalliset.
Röntgentutkimuksessa mahalaukun seinämän limakalvo paksuuntunut, runsaasti ulostemassaa paksusuolessa/peräsuolessa. Verinäytetutkimuksessa ei poikkeavaa maksa- tai munuaisarvoissa tai tulehdusarvoissa.
Aloitetaan mahansuojalääke Antepsin ohjeella 5ml 2-3xvrk 2 tuntia ennen ruokintaa 10 vrk ajan. Primperan 10mg tbl ohjeella ½tbl 2xvrk 7  vrk ajan. Tassujen, erityisesti tassunpohjien, pesu Malaseb-shampoolla 2xviikossa, 3 viikon ajan jonka jälkeen tarvittaessa.
Ruoasta jätetään luut pois."

Eli oireiden aiheuttaja olikin jotain aivan muuta kuin mitä odotettiin. Nyt tarkkaillaan siis ulosteita aktiivisesti (jee!) ja syötellään massua auttavia lääkkeitä. BARF-ruokavalio pysyy, mutta muuttuu liha-kasvispainotteiseksi. Rustoja aion edelleen antaa pieniä määriä silloin tällöin, mutta vasta kun suolisto on nyt saanut pukattua edelliset ulos.