Kasvattaja-Pia suositteli, että Riesaa kannattaisi näyttää hierojalle sen vanhojen vaivojen seurauksien tarkastamiseksi. Tänään lähdimme heti aamusta hierotuttamaan otusta Merja Vanhaselle Parolaan.

Riesalta löytyi selkälihaksista lannerangan kohdalta todella pahoja jumeja, joiden Merja arveli olevan seurausta lonkkavenähdyksen jälkeisistä virheasennoista. Riesa ei olisi malttanut olla selkää hierottaessa paikallaan ollenkaan, sillä lihakset olivat sen verran kipeät. Kun makasin itse puolittain koiran päällä, saatiin selkää hierottua kevyesti. Onneksi lihakset rupesivat sulamaan vähän noinkin lyhyellä käsittelyllä, ja muutaman kerran jälkeen niiden pitäisi aueta. Liike on kuulemma parasta lääkettä, ja kun lihakset on saatu avattua, oikeanlainen liikkuminen pitää ne kunnossa. Myös vasemmassa lonkassa oli nivelsiteissä kiinnikkeitä, joita pitäisi venytellä ongelmien ehkäisemiseksi. Takajalkojen lihasmassassakin oli selkeä ero oikealle puolelle.

Riesa ei oikein arvostanut käsittelyä, mutta eiköhän se siihen totu kun lihasten pahin kireys häviää. Nyt se saattaa olla jumissa päivän tai pari, mutta sen jälkeen liikkumisen pitäisi olla helpompaa. Merja totesi, ettei ole ihmekään ettei koira ole ravannut, sillä selkälihakset kiristivät sitä nimenomaan takapäästä ja nimenomaan ravissa. Nyt sitten koiran pitäisi olla huippuiskussa sunnuntain erkkaria varten!