Eväsretkellä Mantereenlinnan kallioilla.

Viime viikonloppuna Riesa vietti molemmat päivät näyttelyiden merkeissä. Lauantaina oli Hämeenlinnan Kaupunginpuiston match show, johon lähdettiin ikäänkuin kenraaliharjoituksena sunnuntain Tuurin kaikkien rotujen näyttelyä varten. Haimme Jennan ja Elnan kyytiin matkalta ja leiriydyimme näyttelypaikalle. Ilma oli lämmin, mutta pilvinen, ja sateen uhka leijui koko ajan ilmassa. Riesa oli innoissaan hajuista ja kulki nenä maassa, juuri keskittymättä mihinkään muuhun. Se jopa hormonihöyryissään nosti kinttua minun ja Jeren jalkoja vasten..

Ensimmäisessä kehässä Riesa esiintyi kuitenkin kohtalaisen hyvin. Se jaksoi seistä, mutta ravasi vähän lönkytellen ja hölkötellen. Rieska sai sinisen nauhan. Tuomari kuitenkin selvästi tykkäsi Riesasta, sillä vaikka koira ei jaksanut enää poseerata sinisten kehässä yhtä hyvin kuin aiemmin, meidät ohjattiin ykköstilalle. Riesa sai palkinnoksi ison rengaslelun ja laatikollisen herkkuja. BIS-kehässä Riesa olikin sitten ihan lopen kyllästynyt koko touhuun ja itkeskeli vain itsekseen, eikä suostunut seisomaan lainkaan. Tuloksena oli BIS-finaalin seitsemäs eli viimeinen sija, mutta palkintoherkkuja sai sieltäkin.

Riesa matkustaa. Farmarimme odottaa huoltoa, joten bullinkuljetusväline on nyt henkilöauton takapenkki. Tai kojelauta..

Sunnuntaina olikin edessä pitkä ajomatka Tuuriin. Päivä oli hirmu kylmä, tuulinen ja sateinen, joten palelimme koko kopla pitkän päivän ajan. Riesa oli ainoa junnu-uros, ja se esiintyi vakuuttavasti Pian handlattavana. Tuloksena ERI ja Riesan ensimmäinen SA! Fenris-veli oli nuorten luokassa ja tuli vastaan paras uros-kehässä. Esitin Riesan itse, ja vaikka se ravasi hienosti, ei seisomisesta meinannut tulla mitään kun veli oli perässä. Fenris oli parempi, mutta Riesa sai PU2-tilallaan vara-SERTin, mikä on suuri saavutus meille sekin! Fenris jatkoi voittokulkuaan ROPiksi saakka.

Esitimme kasvattajaluokan, johon valittiin mustat pojat + sisko (Fenkku, Riesa, Irma) ja bonuksena punainen barbababa Tytti. Tuloksena ROP ja KP ja kutsu isoon kehään. Sitä odotellessa Riesa pääsi autoon ottamaan päikkärit ja me suuntasimme Jeren kanssa ihmettelemään Keskisen kyläkaupan tavarapaljoutta. Mukaan tarttui bulli-dvd ja kaktus (!), sekä karkkia.

Isoa kehää varten sumplimme kaikille koirille vieraat esittäjät, jotta niiden keskittyminen vähän paranisi. Otin itse Riesan siskon Irman ja Pian tuttu Markku esitti Riesan. Riesalla alkoi taas kiinnostus lopahtaa ja se meni samalla lailla veteläksi ja haluttomaksi kuin edellisen päivän loppukehässä. Riesa saatiin kuitenkin jotenkuten seisomaan ruodussa ja bulliporukka nappasikin BIS2-tilan!

Seuraava näyttely onkin vuorossa vasta heinäkuussa, kesäkuun ilmoittautumiset menivät ohi omaa jalkatilannettani miettiessä. Magneettikuvan tulokset saadaankin ensi viikolla, jolloin tiedetään taas tarkemmin menoista ja muista. Riesa kävi myös rokotettavana tällä viikolla, nyt on sitten piikit kunnossa taas kolmeksi vuodeksi.