Elämässämme puhaltavat nyt muutosten tuulet: viikonloppuna olisi edessä muutto Kotkaan! Sain jo kesällä tavoittelemani paikan Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa ensihoito-linjalla, mutta päätin lykätä kouluun menoa armeijan takia. Totesimme kuitenkin lääkärin kanssa, ettei näillä polvilla kyllä ole asiaa inttiin, joten hain muutosta läsnäoloilmoitukseen ja sain kuin sainkin mahdollisuuden aloittaa koulun jo nyt. Tästä seuraavana päivänä meillä olikin jo asunto Kotkasta, vanha asunto irtisanottu ja muutto sovittu!

Riesa varmistaa, ettei vain jää muuttokuormasta.

Riesan kasvattaja Pia asuu Joutsenossa, josta on meille Kotkaan vain 120 km (edellisen 300:n sijasta..) joten häntä ja bullijengiänsä tulee varmasti nähtyä useammin. Miinuspuolena Riesan kaikki vanhat kaverit ja treeniporukka jäävät tänne, mutta eiköhän Kymenlaaksostakin löydy jonkinlaista koiratoimintaa. Koirapuistojen määrä ainakin kahdeksankertaistuu! Riesan kannalta ikävää on tietenkin muuttaa takaisin kerrostaloon, sillä kerkesimme juuri tottua oman pihan luksukseen.

Uusien tuulien ja muuttoinnostuksen keskellä tapahtui myös ikäviä asioita. Riesa oli lauantaina hirmu kipeä ja lähdimmekin iltapäivällä Vethausiin päivystävälle eläinlääkärille. Edellisenä iltana Riesa ontui hieman toista etujalkaa oltuaan parisen tuntia yksin kotona - lauantai-aamuna se ei suostunut enää edes seisomaan! Vasen etujalka oli selvästi kipeämpi, sitä koira ei laittanut edes maahan asti. Jos Riesan nosti jaloilleen, se valui takaisin makuulle. Riesa ei tehnyt koko lauantaina edes tarpeitaan, ennen kuin päätimme lähteä lääkärireissulle. Lääkäri tutkiskeli Riesaa liikkeessä (lääkäriaseman pihalla koira piristyi kävelemään, mutta hyvin epävarmasti hoippuen) ja taivutteli jalkoja. Mitään suurempia aristuksia ei nivelistä löytynyt, vasen olka reagoi hieman. Lääkäri epäilikin jonkinasteista vammaa selässä, erityisesti kaularangassa - mahdollisesti jopa välilevynpullistumaa. Hoidoksi määrättiin lepoa (jopa 3-4 viikkoa täysin levossa) ja kipulääkettä.

Kipulääkekuuri alkoi onneksi vaikuttaa heti ja seuraavana päivänä Riesa oli aivan oma itsensä. Se olisi innostunut enemmänkin juoksemaan, hyppimään ja riekkumaan ja aikamme sitä hillittyämme käytin koiran tutulla eläinlääkärillä tallireissun yhteydessä. Hän totesi, ettei kyse todennäköisesti ole ainakaan välilevystä, kun koira on noinkin kivuton ja pirteä. Mahdollisesti jonkinasteinen venähdys, nyrjähdys tai revähdys niskassa / lapojen ja olkapäiden alueella voisi tulla kyseeseen. Päätimme vähentää kipulääkettä ja pitää koiran levossa ainakin viikon, sen jälkeen katsotaan kuinka paraneminen etenee. Tällä hetkellä Riesa on täysin oma energinen itsensä ja sinkoilee ympäri kämppää apinan raivolla. Jätämme kipulääkkeen nyt pois ja katsotaan, kuinka käytös muuttuu.

Uimailemassa.

 

VALKEAKOSKEN MÄTSÄRI

Maanantaina 25.7. matkasimme illalla Valkeakoskelle match show:hun. Eme ja Aamu tulivat samalla kyydillä, ja matka sujuikin rattoisasti vaikka koirat olivat keskenään takakontissa. Riesa ja Aamu ovat kyllä ihan parhaita kavereita ja osaavat suhtautua toisiinsa ihanan luontevasti ja rauhallisesti!

Riesa ja Jere uskaltautuivat osallistumaan Mies ja koira-sarjaan ja olivat ensimmäisinä kehässä. Jeren Reinot ja Riesan vakuuttava olemus hurmasivat tuomarin ja tuloksena olikin parivaljakon ensimmäinen voitto! Jere oli hyvin tyytyväinen palkinto-mäyräkoiraansa..
Riesa osallistui myös itse esittämänäni isojen koirien luokkaan, jossa parivaiheesta tuloksena oli sininen nauha. Riesa oli hieman taas hidas ja muissa maailmoissa, mutta nousimme silti neljännelle sijalle. Oikein hyvät sijoitukset siis bullipojalle!

Aamun sisko Nella hoitikin sitten mallikkaasti homman kotiin; ensimmäinen näyttely ja BIS-voitto! Nella ja Eve ahtautuivat (kaikkien palkintojensa kanssa..) myös kotimatkalle kyytiimme. Pysähdyimme matkalla työkaverini Heinin luona, jolla oli ihasteltaviksi seitsemänviikkoisia amerikanakitan pentuja. Tiukkaa teki jatkaa matkaa ottamatta vähintään kolmea pennunpallukkaa mukaan..

 

Riesa ja Peto koirapuistossa - aidan eri puolilla tosin!:

Tallilla: