Eipä aikaakaan kun Vethaus kutsui taas. Tiistaina Riesan epämääräinen ontuminen paheni sen verran että lähdimme sitä taas tarkastuttamaan. Jalkoja taivutellessa mikään nivel ei aristanut, mutta luiden paineleminen sai koiran olon epämukavaksi. Syyksi todettiin siis yksinkertaisesti kasvukivut! Poika onkin kasvanut kilo viikossa-tahtia, joten ei mikään ihme että jossain alkaa tuntua. Hoidoksi määrättiin kipulääkekuuri kipukausia helpottamaan ja liikunnnan säätely koiran voinnin mukaan. Muutaman päivän saimme iloita reippaasta ja elämäniloisesta pikkukaverista, joka lähti mielellään lenkille ja liikkui ontumatta. Kunnes taas..

Tänään olimme juuri tulleet lenkiltä ja annoin Riesalle testattavaksi uuden kelluvan lelun. Uuden lelun kanssa piti tietysti juosta rallia ympäri kämppää. Kuinka ollakaan, ilkeä pyykinkuivatusteline päätti lopettaa juoksentelun ja kamppasi pennun kesken vauhdin. Telineen olisi voinut väistää, se oli hyvin poissa tieltä omassa nurkassaan, mutta kun vauhtia on enemmän kuin järkeä, voi käydä joskus kehnosti. Riesa rääkäisi aika selkäpiitä karmivasti ja nosti heti vasemman etujalan ilmaan. Tassun reunimmaisesta kynnestä alkoikin vuotaa verta solkenaan.

Eipä muuta kuin suunta kohti Parolaa (alkaa käydä vähän liiankin tutuksi tämä reitti) ja kynnen poistoon. Kynsi oli revennyt ihan kunnolla ja poistaminen oli ainoa järkevä ratkaisu tulehduksen välttämiseksi ja myös (worst case scenario) varpaan poiston ehkäisemiseksi. Pentu taas unten maille ja odottelemaan. Kun palasimme hakemaan Riesaa, vastassa oli tötteröpäinen häntää villisti heiluttava töppöjalka. Häntä oli kuulemma vispannut koko toimenpiteen ajan.. Sidettä (ja siten myös kauluria) tulisi pitää muutaman päivän ajan ja huolehtia haavan puhdistuksesta. Kävimme kotimatkalla työkaverini luona hakemassa jalkaan suojatöppösen ja Riesa sai matkaevääksi herkkupötkön. Kotona väsy iski, mutta herkusta piti pitää kiinni ja se jäikin törröttämään suupieleen.

 

The töppö:

 

Väsähtänyt tötterösankari:

Tuli jo mieleen, että pitäisikö hankkia eläinlääkäriaseman kanta-asiakaskortti, sen verran usein on tullut asioitua. Riesan pitäisi reilun viikon päästä osallistua ensimmäiseen pentunäyttelyyn, täytyy katsoa miten haava lähtee paranemaan. Jännityksellä odotetaan!