Riesan korva- ja silmävaivat alkavat olla menossa ohitse, onneksi. Olen edelleen huuhdellut molempia joka toinen tai kolmas päivä, ja homma sujuu jo paljon paremmin. Riesa yrittää aina liueta muualle kun kuljen huuhteluruiskut kädessä kylppäriin, mutta tulee sitten alistuneesti mukana kun vähän houkuttelee. Silmät punoittavat vielä aavistuksen, ja korviakin raaputellaan silloin tällöin.

Ensi viikolla on Riesan ensimmäisen syntymäpäivän aika! Vastahan se oli ihan pikkuinen Osmo-Hippo, nyt se on muka jo vuoden.. Kun tiistaina pyörähtää vuosi täyteen, lähdemme keskiviikkona Kirkkonummelle joukkotarkastukseen (veljien ja siskojen kanssa). Koiruuksilta kuvataan polvet, kuunnellaan sydämet ja tutkitaan munuaisarvot virtsanäytteestä.

Riesa on päässyt nyt monena päivänä lenkkeilemään Jennan koirien Elnan, Inton ja Rompun kanssa. Koirat saivat viikonloppuna viilettää mökillä sydämensä kyllyydestä, ja porukka tuli ihan hyvin toimeen keskenään. Mitä nyt Elna välillä taklaa Riesan päin raivokasta Into-setää, joka pistää pienen bullin matalaksi. Riesa on tosi hienosti kyllä aina näyttänyt Intolle, ettei halua haastaa riitaa vaan olla ihan frendejä vaan. Elna ja Riesa ovat välillä kuin paita ja peppu kun ne mennä kiituroivat paikasta toiseen, välillä umpihangessa (Elna gasellinkoivillaan hangen päällä tepastellen ja Riesa korviaan myöten lumessa rintaa uiden) ja välillä päin pahaa aavistamattomia omistajiaan.

Olemme nyt myös treenailleet useana iltana Jennan ja Pian kanssa. Riesasta on kuoriutunut pieni palvelusbulli, joka tykkää tapittaa mammaa silmiin ja odottaa innoissaan seuraavaa käskyä. Riesa tulee sivulle jo tosi nätisti, ja perusasentokin alkaa olla jo kohdillaan. Seuraamista hiotaan nyt askel askeleelta, että saadaan liikkeellelähtö reippaaksi ja vetäväksi. Kontakti toimii siinäkin jo tosi hienosti! Tänään ja eilen otimme myös näyttelytreenit Elnan kanssa, ja vastoin kaikkia odotuksia Riesa malttoi ravata ja seistä vaikka paras painikaveri meni vieressä! Ravatessakin Riesa piti kontaktin ja pysyi ravilla reippaassakin juoksussa. Hieno otus! Ilmeisesti en ole vain uskaltanut kehässä komentaa Riesaa käyttäytymään, sillä nyt sitä ei tarvinut kuin hieman nypätä jos keskittyminen herpaantui. Häiriötreenit tässä hommassa ovat nyt kultaakin kalliimpia.

Näyttelysuunnitelmia on jo vähän tehty kevään ja alkukesän ajalle. Pidimme pienen tauon alkuvuodesta, ja seuraavan kerran kehään olisi tarkoitus mennä huhtikuun alussa Savitaipaleen ryhmiksissä. Sitten vuorossa on Lahden ja Lappeenrannan kansainväliset pääsiäisenä. Mätsäreissä aiomme käydä ahkerasti harjoittelemassa jos sellaisia lähellä järjestetään.