Kuvassa Riesa Langinkosken kuohuja hämmästelemässä.

Nyt ollaan oltu reippaita kotkalaisia jo reilun viikon ajan. Riesa on sopeutunut ihan hyvin, vähän tosin harmittaa ettei pääse kirmaamaan takapihalle aina halutessaan. Tulimme Riesan kanssa edeltä jo iltapäivällä muuttopäivänä, perjantaina, Jere toi isänsä ja veljensä kanssa muuttokuorman illansuussa. Ensimmäisen viikonlopun Jere vietti kanssamme Kotkassa ja palasi sunnuntaina takaisin Hämeenlinnaan töihin. Me jäimme Rieskan kanssa ihmettelemään uusia kotikulmia.

Olemme tutkiskelleet uusia maisemia lähinnä jalan, auto lähti Jeren mukana takaisin Hämeeseen. Kävimme kuitenkin Karhulassa (n. 5km päässä) paikallisen koiraseuran näyttelyharjoituksissa bussilla, tämä oli Riesan elämän toinen bussimatka. Hienostihan bullimies matkusti, mutta tuskin tulemme usein käyttämään linja-autoa törkeän koiramaksun takia (3,10 e per suunta per koira, matkan pituudesta riippumatta). Riesa esiintyi edukseen kehätreenissä, ja reippailimme kävellen kotiin reippaassa vesisateessa.

Langinkosken Keisarillinen Kalastusmaja, aivan kotimme nurkalla.

Langinkoski kuohuaa aivan kotimme läheltä ja Riesa onkin päässyt useaan kertaan polskimaan virtaan. Läheltä alkavat myös luonnonsuojelualueen metsät, joissa on mukava lenkkeillä. Kahden bullin omistaja Jaana, joka asuu 15km:n päässä Pyhtäällä, tarjoutui näyttämään meille paikkoja. Lähdimmekin yhdessä Jaanan ja Napu-bullinartun kanssa kävelylle - Riesa rakastui Napuun heti eikä olisi millään malttanut päästää toista lähtemään. Jaana myös ajelutti minua ympäri Kotkaa ja ympäristöä vähän tutustumassa paikkoihin. Kiitos kovasti!

Lauantaina Eme ja Aamu kurvailivat Kotkaan viihdyttämään meitä. Riesa oli onnesta soikeana saadessaan taas rakkaan ystävänsä kylään ja kaverukset viihtyivät tiiviisti yhdessä koko viikonlopun. Sunnuntai-aamuna lähdimme porukalla ajelemaan Helsinkiin, Aamulla oli siellä elämänsä ensimmäinen pentunäyttely. Riesa lähti matkaan turistiksi ja seuraneidiksi. Haimme Ellun matkalta Tikkurilan rautatieasemalta. Riesa nautti näyttelypäivästä suuresti; se kelli ja pötkötteli kehän laidalla herättäen huomiota ja naurunpyrskähdyksiä näyttely-yleisössä. Tapasimme myös puolivuotiaan Rauha-bullin, jonka kanssa Riesa sai laittaa pienet bullipainit pystyyn.

Aamu sai todella positiivisen arvostelun, sai ykkösen sarjassansa (5-7kk nartut), muttei KP:tä. Pentu esiintyi todella itsevarmasti ja reippaasti ja olimmekin kaikki tyytyväisiä sen suoritukseen!

Riesa joutui Aamun kehän ajaksi häkkiin odottelemaan, muuten se viettikin koko päivän kehien laidalla hihnassa hengaillen.

Näyttelystä kotiin matkasimme junalla. Riesan ensimmäinen junamatka sujui hienosti, herra nukkui lemmikkivaunussa välillä kerällä sylissäni ja välillä pitkin pituuttaan lattialla. Lähdimme liikkeelle Tikkurilan asemalta, josta juna lähti yli tunnin myöhässä. Näin ollen myöhästyimme vaihdosta Kouvolassa, mutta VR maksoi meille ja muutamalle muulle Kotkaan tulijalle tilataksin. Riesa matkusti jalkatilassani etupenkillä ja nuokkui välillä maisemia vilkuillen koko vajaan tunnin matkan. Pääsimmekin näin helpommin ihan kotiovelle asti!

Muuttopäivänä: Riesa ottaa rennosti parvekkeella.